Δελτίο τύπου: «Το μέλλον των Προστατευόμενων Περιοχών στα πλαίσια του νέου Περιβαλλοντικού Νόμου»

 

Με επιτυχία στέφθηκε η εκδήλωση των Προέδρων των Φορέων Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Τζουμέρκων, Κοιλάδας Αχελώου, Αγράφων και Μετεώρων, και Λίμνης Παμβώτιδας Ιωαννίνων σε συνεργασία και του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης – Europe Direct Ηπείρου, η οποία  πραγματοποιήθηκε στα Ιωάννινα  στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Δημ. Χατζή» την Παρασκευή 12 Ιουνίου 2020, με θέμα «Το μέλλον των Προστατευόμενων Περιοχών στα πλαίσια του νέου Περιβαλλοντικού Νόμου».

Την εκδήλωση άνοιξαν με σύντομο χαιρετισμό, ο Πρόεδρος του Φ.Δ. Λίμνης Παμβώτιδας Ιωαννίνων, κος Φίλιππος Φίλιος και ο Πρόεδρος του Φ.Δ. Εθνικού Πάρκου Τζουμέρκων, Κοιλάδας Αχελώου, Αγράφων και Μετεώρων, κος Σεραφείμ Φελέκης. Εισηγητές της ημερίδα ήταν ο κος Δημήτρης Δημητρίου, Πρόεδρος Επιμελητηρίου Ιωαννίνων και μέλος του Δ.Σ. του Φ.Δ. Λίμνης Παμβώτιδας Ιωαννίνων, ο κος Δημήτριος Γκόλας Επικεφαλής του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης – Europe Direct Ηπείρου, ο κος Μιχάλης Βάκκας, Πρόεδρος του Πανελλαδικού Συλλόγου Εργαζομένων Φορέων Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών – Ελληνική Φύση, ο κος Σπύρος Ψαρούδας Γενικός Διευθυντής της Περιβαλλοντικής Οργάνωσης Καλλιστώ και ο κ. Τριαντάφυλλος Αλμπάνης Πρύτανης Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Όλοι οι ομιλητές ανέδειξαν το ρόλο που έχει η διατήρηση των τοπικών οικοσυστημάτων και της βιοποικιλότητας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος καθώς επίσης και το ρόλο που είχαν οι Φορείς Διαχείρισης ως αυτόνομα, αυτοδιοικούμενα συστήματα διοίκησης, ενώ τη συζήτηση διεύθυνε ο δημοσιογράφος Σωτήρης Καψώχας.

Την εν λόγω εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο ευρωβουλευτής κος Κώστας Αρβανίτης, η βουλευτής Ιωαννίνων και πρώην Υφυπουργός κα Μερόπη Τζούφη, ο πρώην υπουργός Περιβάλλοντος και βουλευτής Θεσσαλονίκης κος Σωκράτης Φάμελλος, ο Δήμαρχος Βορείων Τζουμέρκων κος Ιωάννης Σεντελές, ο Αντιδήμαρχος Ιωαννιτών κος Βασίλης Βλέτσας, ο Αντιδήμαρχος Κεντρικών Τζουμέρκων κος Νικόλαος Τζουμάκας. Παράλληλα, παραβρέθηκαν ο κος Μάρκος Νικολάου, Πρόεδρος Φ.Δ. Καλαμά Αχέροντα και Κέρκυρας, η κα Αθηνά Παναγιώτου, Πρόεδρος του Φ.Δ. Θερμαϊκού, προσωπικό εργαζομένων στα Εθνικά Πάρκα της Ηπείρου, εκπρόσωποι τοπικών περιβαλλοντικών οργανώσεων, εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης και εκπρόσωποι τοπικών επιμελητηρίων και επαγγελματικών συλλόγων.

Στην εκδήλωση που είχε σκοπό να ενημερώσει το κοινό και τους φορείς για το μέλλον των Προστατευόμενων Περιοχών της χώρας στο νέο νομοθετικό πλαίσιο καθώς και τις δράσεις κατά τη μεταβατική περίοδο μέχρι την οργάνωση του νέου συστήματος διοίκησης, κλήθηκαν όλοι οι βουλευτές Άρτας και Ιωαννίνων. Χαιρετισμούς απέστειλαν με επιστολή ο ευρωβουλευτής κος Στέλιος Κιμπουρόπουλος καθώς και οι βουλευτές Ιωαννίνων κ.κ. Γιώργος Αμυράς και Σταύρος Καλογιάννης και ο βουλευτής  Άρτας κ. Χρήστος Γκόκας.

Μετάβαση στο περιεχόμενο