Δελτίο Τύπου διήμερου Συνεδρίου “Αξιοποίηση και Διαχείριση Λιμνών. Δύο λέξεις πολλές έννοιες και ερμηνείες”.

Ο Πρόεδρος του Δικτύου Πόλεων με Λίμνες, ο Δήμαρχος Ιωαννιτών και ο Πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Λίμνης Παμβώτιδας Ιωαννίνων, σας προσκαλούν να παρακολουθήσετε τις εργασίες του διήμερου Συνεδρίου με θέμα: Αξιοποίηση και Διαχείριση Λιμνών. Δύο λέξεις πολλές έννοιες και ερμηνείες.

Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στα Ιωάννινα στο ξενοδοχείο GRAND SERAI και στο Κέντρο Προβολής Σπηλαίου Περάματος «Άννα Πετροχείλου», στις 30 & 31 Οκτωβρίου 2021 αντίστοιχα.

Στόχος του συνεδρίου είναι, η ενημέρωση για:

Το Σύμφωνο Δημάρχων, την παγκόσμια πρωτοβουλία για το κλίμα και την ενέργεια.

Τις δυνατότητες άθλησης και ψυχαγωγίας στο λιμναίο και παραλίμνιο περιβάλλον, με την παρουσίαση καλών πρακτικών.

Τη διαχείριση και αποκατάσταση των λιμναίων οικοσυστημάτων, με έμφαση στο ρόλο του ΥΜΕΠΕΡΑΑ, από τους Φορείς Διαχείρισης Π.Π.

Τα Υδατοδρόμια σε λίμνες, προϋποθέσεις, προοπτικές και οφέλη από τη λειτουργία τους.

Τις εργασίες του Συνεδρίου θα ολοκληρώσουν η επίσκεψη και ξενάγηση στο Νησί των Ιωαννίνων, στο Κάστρο και στο Μουσείο Αργυροτεχνίας, η ξενάγηση στο σπήλαιο Περάματος και η παρακολούθηση δια ζώσης πτήσης υδροπλάνων στην λίμνη Παμβώτιδα. Οι συμμετέχοντες  θα έχουν επίσης την ευκαιρία να περιηγηθούν στην κινητή έκθεση του Φορέα Διαχείρισης Λίμνης Παμβώτιδας Ιωαννίνων.

Το διήμερο συνέδριο αποσκοπεί τόσο στην ανταλλαγή απόψεων, τεχνογνωσίας και καλών πρακτικών μεταξύ των μελών της τοπικής αυτοδιοίκησης, των Φορέων Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών και της τοπικής κοινωνίαςγύρω από τα θέματα αξιοποίησης και διαχείρισης λιμνών, όσο και στην ενημέρωση – ευαισθητοποίηση για τις ιδιαιτερότητεςτων μοναδικών αυτών οικοσυστημάτων και την ανάγκη μακροπρόθεσμης διαφύλαξή τους, όπως αναδεικνύεται και μέσα από το πρόγραμμα ΥΜΕΠΕΡΑΑ. Πρόσθετα θα δημιουργηθούν οι επαφές για μελλοντική συνεργασία και αλληλοενημέρωση, καθώς η αειφόρος διαχείριση των λιμνών αποτελεί κοινό στόχο του Δικτύου πόλεων με λίμνες και των Φορέων Διαχείρισης Π.Π.

Η διημερίδα συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020» και συγκεκριμένα από το ΠΕ2 της Πράξης: «ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΦΟΡΕΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΛΙΜΝΗΣ ΠΑΜΒΩΤΙΔΑΣ ΓΙΑ ΔΡΑΣΕΙΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ, ΕΙΔΩΝ ΚΑΙ ΟΙΚΟΤΟΠΩΝ».

Τήρηση Υγειονομικών Πρωτοκόλλων

Για την υγειονομική προστασία των συμμετεχόντων, κατά τη διάρκεια των συζητήσεων και των περιηγήσεων, θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα τήρησης των Υγειονομικών Πρωτοκόλλων.

Για τη συμμετοχή στο Συνέδριο είναι απαραίτητη η βεβαίωση εμβολιασμού ή το πιστοποιητικό νόσησης (μέχρι 180 ημέρες από την νόσηση).

Θα ζητούνται από την Γραμματεία κατά την εγγραφή συμμετοχής.

Στους εσωτερικούς χώρους είναι απαραίτητη η χρήση μάσκας.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ_ΤΕΛΙΚΟ

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο