Κέντρο πληροφόρησης Λίμνης Παμβώτιδας

Το Κέντρο Πληροφόρησης του Φορέα Διαχείρισης Λίμνης Παμβώτιδας στεγάζεται στη Νήσο Ιωαννίνων και φιλοδοξεί να αποτελέσει ένα σύγχρονο πόλο ενημέρωσης για το περιβάλλον της λίμνης Παμβώτιδας και να συμβάλλει στην προστασία
και ανάδειξη της Προστατευόμενης περιοχής.

Τα εκθέματα, ο κατάλληλος οπτικοακουστικός εξοπλισμός και ο ειδικά διαμορφωμένος χώρος δίνει τη δυνατότητα στον επισκέπτη και κάτοικο της περιοχής να ενημερωθεί και να απολαύσει την επίσκεψή του.

Απευθύνεται στην τοπική κοινωνία, σε τουρίστες, σε εκπαιδευτικούς και μαθητές όλων των βαθμίδων, σε οργανωμένες ομάδες επισκεπτών αλλά και σε μεμονωμένους επισκέπτες, σε επιχειρηματίες που ασχολούνται με την ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού.

Σκοπός του σχεδιασμού του περιβάλλοντος χώρου του μουσείου ήταν η αρμονική ενσωμάτωση του παραδοσιακού κτιρίου στο περιβάλλον τοπίο και η δημιουργία κατάλληλου χώρου που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των επισκεπτών.

Η σχεδιαστική πρόταση λαμβάνει υπόψη την οικολογία της περιοχής και επιδεικνύει σεβασμό στο χαρακτήρα της. Επιλέχθηκαν φυσικά υλικά, όπως χαλίκι, πέτρα, ξύλο, βράχια, φυτά και για τα δύο τμήματα του περιβάλλοντος χώρου για να δημιουργήσουν ένα φιλικό και ξεκούραστο περιβάλλον στο χρήστη και να προσδώσουν μια αίσθηση γαλήνης και ηρεμίας.

Δείτε τη σχετική ιστοσελίδα: https://lakepamvotis-interpretation.gr/kentro-pliroforisis/

Μετάβαση στο περιεχόμενο